Specificaties Werkeilanden

We bouwen onze Werkeilanden uiteraard volgens de Nederlandse bouwregelgeving. Hierbij gebruiken we uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen, die een minimum aan onderhoud vereisen. Zomer of winter, wij garanderen dat je in elk seizoen comfortabel kunt blijven werken in je Werkeiland.

De fundering

We gebruiken 2 verschillende funderingen voor de Werkeilanden. Een geïsoleerde betonfundering en een lichtgewicht, geïsoleerde fundering. Beide zijn van hoge kwaliteit en hebben een enorm lange levensduur. Wil je het Werkeiland in de toekomst kunnen meenemen bij een verhuizing? Dan adviseren wij de lichtgewicht fundering die standaard is inbegrepen in de vanaf prijs.

Het dak

De dakconstructie van onze Werkeilanden is berekend om aan de bouwvoorschriften te voldoen. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief en zorgt samen voor een energiezuinig, lichtgewicht en sterk dak. De rc-waarde van het dak is 6,3. We gebruiken tapse isolatieplaten om het water weg te laten lopen. De dakpaneelconstructie is vierkant wat resulteert in een vlak plafond. Het materiaal houdt de warmte binnen zodat er geen energie verloren gaat. Bovendien is de binnentemperatuur altijd aangenaam, of het nu zomer of winter is. Dat zorgt voor een prettige werkruimte!

Goed geïsoleerd

RC-waarde is erg belangrijk bij het bespreken van isolerende woningen en kantoren. Een ander woord voor RC-waarde is hittebestendigheid. De isolatiewaarde van een bepaald materiaal wordt aangegeven met RC. De R-waarde geeft de weerstand aan en de C staat voor constructie. Hoe hoger de RC-waarde, hoe beter een werkeiland thermisch geïsoleerd is.

De werkeilanden van The Great Outdoors hebben de volgende classificatie:

 • Vloer RC 6,3
 • Muren RC 4.5
 • Dak RC 6,3

Regenwater afvoer

Het regenwater wordt van het dak afgevoerd en komt via een regenpijp in de grond. Het dak loopt licht af richting de afvoer. De afvoer kan worden aangesloten op een bestaand afvoersysteem, maar deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Nadat het eiland is geplaatst zal de tuinman (of uzelf) naderhand ca. een halve kubus stenen moeten plaatsen bij het afvoerpunt in de grond zodat het water kan wegvloeien.

Wanden

De muurconstructie van onze werkeilanden is berekend om te voldoen aan de bouwvoorschriften. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief, wat samen zorgt voor een energiezuinige, lichtgewicht en sterke schaal. De rc waarde van de wanden is 4,5. De wanden zijn zowel binnen als buiten gesloten met 12mm watervast spaanplaat. Klaar voor afgewerkte wandproducten zowel binnen als buiten. Het materiaal houdt de warmte binnen zodat er geen energie verloren gaat. Bovendien is de binnentemperatuur altijd aangenaam, of het nu zomer of winter is. Dat zorgt voor een prettige werkruimte!

Kozijn

Het eiland wordt standaard voorzien van een houten kozijn met 1 openslaande deur met een standaard kleur naar uw keuze. Qua type kozijnen kunt u kiezen uit openslaande deuren (met of zonder roedes), 2 of 4-delige schuifpui of aluminium kozijnen tegen meerprijs. Al onze houten deur- en raamkozijnen hebben het KOMO-Keurmerk. Dit geeft aan dat de kozijnen objectief getest zijn door onafhankelijke deskundigen en voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit.

De Beglazing

Er zijn diverse mogelijkheden in de keuze voor het glas, zoals: Triple glas (HR+++), dubbel (HR++) glas, mat glas of glas met roeden. Standaard wordt het werkeiland geleverd met HR++ glas. In de zomer beschermt het HR ++ glas tegen de hitte en dempt het geluid van buitenaf.

Het Beslag

Al onze houten ramen en deuren worden compleet geleverd inclusief beslag. Al het beslag wat wij toepassen is minimaal SKG** gecertificeerd en voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Elektra/installatie

Het ​Werkeiland​ wordt standaard geleverd met 4 inbouwspots met wandschakelaar, 4 stopcontacten, 1 ethernet aansluiting en 1 buitenverlichting met schakelaar (deze verschilt per model). Op verzoek kunnen we deze voorzieningen en eventuele sanitaire aansluitingspunten tegen een meerprijs uitbreiden. Alle nutsvoorzieningen van het huis naar het ​Werkeiland​ vallen buiten onze service.

Verwarmingssysteem

Het klimaat in onze ​Werkeilanden​ is altijd heel aangenaam. ​Dit komt door speciale, isolerende wandpanelen en een revolutionair verwarmingssysteem. Dit systeem verwarmt alles met massa, van de vloer en wanden tot het meubilair​.​ Hierdoor wordt de temperatuur in het ​Werkeiland ​gelijkmatig verspreid. Het compleet elektrische verwarmingssysteem is bovendien heel zuinig en duurzaam. Het is wel 60% zuiniger dan traditionele verwarming. En wat handig is, met een app kun je het systeem op afstand bedienen. Zo kun je je ​Werkeiland​ alvast op temperatuur brengen, terwijl je thuis nog aan het ontbijt zit.

Binnenwanden en plafond

De binnenwanden en plafond zijn standaard afgewerkt met een decoratief wandpaneel waarbij diverse kleuren en stijlen mogelijk zijn. Wenst u een gestucte of geschilderde afwerking, dan is dit tegen een meerprijs mogelijk. Voorwaarde is wel dat het werkeiland een betonnen fundering heeft.

De vloer

De vloeren in onze ​Werkeilanden​ zijn gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De decoratieve houtvezel vloer is waterbestendig gemaakt, uiteraard met producten uit de natuur. Hiervoor is hars gebruikt, in plaats van lijm. Het resultaat is een robuuste vloer, heel geschikt voor dagelijks gebruik. En dat waterbestendige komt goed van pas, als je per ongeluk een kopje koffie omgooit.

3 soorten gevelbekleding

Om je Werkeiland te personaliseren, kun je kiezen uit 3 soorten gevelbekleding: hout, cementplaat of aluminium. Per soort kun je weer kiezen uit een scala van kleuren en stijlen. En bij een houten gevel uit verschillende houtsoorten.

Houten gevel

Het thermohout waarmee we de gevel bekleden is op een milieuvriendelijke wijze duurzaam gemaakt. Hierdoor is het een goed alternatief voor tropisch hardhout. De massief houten lamellen zijn goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De houten gevel geeft het Werkeiland een warme, natuurlijke uitstraling. Maar ook een moderne look, dankzij de strakke vormgeving.

Gevel van cementplaat

Dit unieke gevelmateriaal moet je in het echt zien en voelen. Deze gevelplaten zijn gemaakt van vezelcement. Er zijn verschillende ontwerpen, elk met een eigen structuur. Van platen met groeven die je gevel met een lijnenspel verrijken, tot platen die subtiel de structuur van vezelcement laten zien. De vele, mooie designs zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dus dat wordt weer kiezen. Welke uitstraling wil jij jouw Werkeiland geven?

Aluminium gevel

Het hedendaagse design van onze Werkeilanden leent zich uitstekend voor een aluminium gevel. Dit materiaal zorgt voor een moderne uitstraling. Het aluminium is licht, sterk en duurzaam. En laat zich niet beïnvloeden door welke weersomstandigheid dan ook. Met aluminium geef je je Werkeiland een indrukwekkende gevel.

Voorbereidend werk

Grondwerk

Indien het eiland voorziet wordt van een lichtgewicht fundering, vragen we je ter voorbereiding, om de ondergrond waar het eiland op geplaatst wordt, schoon en waterpas op te leveren. Dit kan door uzelf worden gedaan of een hovenier.

Indien het een betonnen fundering betreft, neem dan van tevoren contact met ons op voor alle details. U dient i.i.g. rekening te houden met het volgende. Om de fundering te realiseren dient de bouwput uitgegraven te worden. Wij denken graag met u mee en raden aan om de overtollige grond in bigbags te verzamelen die wij, indien gewenst,  bij plaatsing van het eiland met de kraan naar de straatzijde kunnen verplaatsen. U draagt vervolgens weer zorg voor de afvoer van de bigbags. Dit voorkomt dat u of uw hovenier met een kruiwagen al het zand naar de voorzijde van uw huis dient te verplaatsen. Wanneer er een sondering beschikbaar is kunnen we deze post uitsluiten. Wanneer er geen sondering aanwezig is zullen wij dit van tevoren aan u melden. Prijs op aanvraag.

Schroefpalen

De schroeffundering die we gebruiken betreft een hoogwaardig product. De schroeffundering zelf draagt uiteindelijk de belasting. Hierdoor is er geen beton nodig. Dit bespaart tijd, geld en is minder belastend in het aanbrengen. Na de montage kan de schroeffundering direct worden belast. De hoge kwaliteitsstandaard van de schroeffundering in zowel de montage als ook het materiaal zorgen voor een onderhoudsvrije fundatie. De levensduur ligt tussen ca. 50 tot 100 jaar.

Elektra

U moet ervoor zorgen dat de vereiste voorzieningen aanwezig zijn van het huis tot het Werkeiland. Wij zorgen voor de electra binnen het werkeiland. Wanneer het werkeiland door ons is geplaatst zorgen wij voor de aansluitingen zodat uw werkeiland plug & play gereed is.

Vergunning

Voor een ​Werkeiland​ in je tuin heb je meestal geen vergunning nodig. Wat wel een bepalende factor kan zijn, is de plaats in je tuin waar je het eiland wilt hebben. Kijk op ​Rijksoverheid​ en ​Omgevingsloket​ om te checken wat de mogelijkheden qua vergunning zijn.

Algemeen

Detailtekeningen

Indien u geen standaard eiland afneemt, kunnen wij op aanvraag een detailtekening voor u maken  die ter goedkeuring naar u gestuurd zal worden. U kunt hierin 1 x gratis een wijziging in aanbrengen. Wij geven van te voren de kosten hiervoor door.

Levering

Na ontvangst van de getekende offerte en aanbetaling wordt het eiland binnen acht werkweken geleverd. Hierbij zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Wanneer de planning in het geding komt door vertraging van onze toeleveranciers brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.

Het eiland wordt binnen 1 werkdag geplaatst en opgeleverd conform de afspraken in de offerte.

Betalingscondities

 • 50%: na akkoord op de offerte en voordat de materialen worden besteld
 • 45%: 2 weken voor de leveringsdatum
 • 5% op de dag van levering

Extra’s

Gezond thuiswerken

Wat heb je nodig om je Werkeiland als gezonde werkplek in te richten? Health2Work geeft je niet alleen persoonlijk, ergonomisch advies, maar levert ook het bijbehorende interieur. Van bureaustoelen tot bureaufietsen. Health2Work zorgt zelfs voor de nodige beweging! Als je alleen tijdelijk kantoormeubilair nodig hebt, is het ook mogelijk om bij hen te huren. Neem contact op met je adviseur om je Werkeiland ergonomisch in te richten.

Slimme inrichting

Manutan heeft alles in huis om je Werkeiland snel en slim in te richten. Of je het nu als kantoor gebruikt of als werkplaats. Je kunt kiezen uit meer dan 200.000 artikelen: van whitebord tot werkbank. Neem contact op met de adviseur van Manutan en bestel je benodigdheden.

Muziek Terwijl Je Werkt

Als muziek je kan helpen om beter of prettiger te kunnen werken, dan gaan we hier ook voor kwaliteit. De draadloze (buiten)speakers van Sonos kunnen tegen vocht, water, hitte en UV-stralen. Zelfs temperaturen onder nul weerhouden hen er niet van om verfijnd hifi-geluid te produceren. Je bedient de speakers in je Werkeiland met een app of je eigen stem.

Werken onder een groendak

Je Werkeiland groen aankleden? Je kunt het dak laten bekleden met sedum. Het sedumdak vangt regenwater op, vermindert CO2-uitstoot en haalt vervuilende stoffen uit de buitenlucht. Dat klinkt al mooi, maar sedum op het dak werkt ook isolerend. Het helpt om het Werkeiland lekker warm te houden in de winter en heerlijk koel in de zomer. Door zijn isolerende vermogen verbruik je minder energie en bespaar je op energiekosten. Een mooi, natuurlijk en duurzaam systeem.

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Bomvol inspiratie voor jouw buitenruimte.

  Geïnspireerd? Let's talk!

  In verband met het coronavirus voeren we eerste gesprekken via (video)calls.

  What's On Your Mind?

  Heb je een vraag of wil je onze showroom komen bezichtigen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier, wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

   Waarom The Great Outdoors?

   Kies je eigen design/maat
   Multifunctioneel
   In 1 dag geplaatst
   Vaste prijsafspraak
   Duurzaamheid & kwaliteit

   Edward
   Eigenaar

   We bespreken graag welk design het beste bij je past.