Specificaties Werkeilanden

Wij bouwen onze tuinkantoren volgens de Nederlandse bouwregelgeving. Hierbij gebruiken we uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen, die een minimum aan onderhoud vereisen. Zomer of winter, wij garanderen dat je in elk seizoen comfortabel kunt genieten van je tuinkantoor!

Duurzaam geïsoleerd

Onze tuinkantoren hebben een hoge RC-waarde. De hoogte van de RC-waarde is belangrijk en bepalend voor de binnentemperatuur. Hoe hoger de waarde, hoe beter de constructie geïsoleerd is. Zo blijft het in de zomer koel en in de winter warm. Lees hier meer over onze isolatiewaarden. 

De fundering

We gebruiken twee verschillende funderingen voor de tuinkantoren. Een geïsoleerde betonfundering en een lichtgewicht, geïsoleerde fundering. Beide zijn van hoge kwaliteit en hebben een enorm lange levensduur. Wil je het tuinkantoor in de toekomst kunnen meenemen bij een verhuizing? Dan adviseren wij de lichtgewicht fundering die standaard is inbegrepen in de vanaf prijs.

Het dak

De dakconstructie van onze tuinkantoor is berekend om aan de bouwvoorschriften te voldoen. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief en zorgt samen voor een energiezuinig, lichtgewicht en sterk dak. De dakpaneelconstructie is vierkant wat resulteert in een vlak plafond.

Informatie aanvragen Showroom bezichtigen

Regenwater afvoer

Het regenwater wordt van het dak afgevoerd en komt via een regenpijp in de grond. Het dak loopt licht af richting de afvoer. De afvoer kan worden aangesloten op een bestaand afvoersysteem, maar deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Nadat het tuinkantoor is geplaatst zal de hovenier (of jijzelf) naderhand ca. een halve kubus stenen moeten plaatsen bij het afvoerpunt in de grond zodat het water kan wegvloeien.

Wanden

De muurconstructie van onze tuinkantoren is berekend om te voldoen aan de bouwvoorschriften. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief, wat samen zorgt voor een energiezuinige, lichtgewicht en sterke schaal. De wanden zijn zowel binnen als buiten gesloten met 12mm watervast spaanplaat. Klaar voor afgewerkte wandproducten zowel binnen als buiten. Het materiaal houdt de warmte binnen zodat er geen energie verloren gaat. Bovendien is de binnentemperatuur altijd aangenaam, of het nu zomer of winter is.

Kozijn

Het tuinkantoor wordt standaard voorzien van een houten kozijn met 1 openslaande deur met een standaard kleur naar uw keuze. Qua type kozijnen kunt u kiezen uit openslaande deuren (met of zonder roedes), 2 of 4-delige schuifpui of aluminium kozijnen tegen meerprijs. Al onze houten deur- en raamkozijnen hebben het KOMO-Keurmerk. Dit geeft aan dat de kozijnen objectief getest zijn door onafhankelijke deskundigen en voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit.

De beglazing

Er zijn diverse mogelijkheden in de keuze voor het glas, zoals: Triple glas (HR+++), dubbel (HR++) glas, mat glas of glas met roeden. Standaard wordt het tuinkantoor geleverd met HR++ glas. In de zomer beschermt het HR ++ glas tegen de hitte en dempt het geluid van buitenaf.

Het beslag

Al onze houten ramen en deuren worden compleet geleverd inclusief beslag. Al het beslag wat wij toepassen is minimaal SKG** gecertificeerd en voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Binnenwanden en plafond

De binnenwanden en plafond zijn standaard afgewerkt met een decoratief wandpaneel waarbij diverse kleuren en stijlen mogelijk zijn. Wil je een gestucte of geschilderde afwerking, dan is dit tegen een meerprijs mogelijk. Voorwaarde is wel dat het tuinkantoor een betonnen fundering heeft.

De vloer

De vloeren in onze tuinkantoren zijn gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De decoratieve houtvezel vloer is waterbestendig gemaakt, uiteraard met producten uit de natuur. Hiervoor is hars gebruikt, in plaats van lijm. Het resultaat is een robuuste vloer, heel geschikt voor dagelijks gebruik. En dat waterbestendige komt goed van pas, als je per ongeluk een kopje koffie omgooit.

De tuinkantoren zijn multifunctioneel te gebruiken. Benieuwd naar hoe de constructie er uit ziet? Maak een afspraak in onze showroom en bekijk het zelf!

Informatie aanvragen Showroom bezichtigen

3 soorten gevelbekleding

Om je tuinkantoren te personaliseren, kun je kiezen uit 3 soorten gevelbekleding: hout, cementplaat of aluminium. Per soort kun je weer kiezen uit een scala van kleuren en stijlen. Bij een houten gevel kun je kiezen uit verschillende houtsoorten.

Houten gevel

Het thermohout waarmee we de gevel bekleden is op een milieuvriendelijke wijze duurzaam gemaakt. Hierdoor is het een goed alternatief voor tropisch hardhout. De massief houten lamellen zijn goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De houten gevel geeft het tuinkantoor een warme, natuurlijke uitstraling. Maar ook een moderne look, dankzij de strakke vormgeving.

Gevel van cementplaat

Dit unieke gevelmateriaal moet je in het echt zien en voelen. Deze gevelplaten zijn gemaakt van vezelcement. Er zijn verschillende ontwerpen, elk met een eigen structuur. Van platen met groeven die je gevel met een lijnenspel verrijken, tot platen die subtiel de structuur van vezelcement laten zien. De vele, mooie designs zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dus dat wordt weer kiezen. Welke uitstraling wil jij jouw tuinkantoor geven?

Aluminium gevel

Het hedendaagse design van onze tuinkantoren leent zich uitstekend voor een aluminium gevel. Dit materiaal zorgt voor een moderne uitstraling. Het aluminium is licht, sterk en duurzaam. En laat zich niet beïnvloeden door welke weersomstandigheid dan ook. Met aluminium geef je je tuinkantoor een indrukwekkende gevel.

Wil je extra comfort in je tuinkantoor? Bekijk dan hier onze mogelijkheden.

Informatie aanvragen Showroom bezichtigen

Voorbereidend werk

Voor het plaatsen van het tuinkantoor zijn er een aantal voorbereidingen nodig die door jou verzorgt dienen te worden.

Grondwerk

Indien het tuinkantoor voorziet wordt van een lichtgewicht fundering, vragen we je ter voorbereiding, om de ondergrond waar het tuinkantoor op geplaatst wordt, schoon en vlak op te leveren. Dit kun je zelf doen of je kunt het laten doen door een hovenier.

Indien het een betonnen fundering betreft, neem dan van tevoren contact met ons op voor alle details. Je dient in ieder geval rekening te houden met het volgende: om de fundering te realiseren dient de bouwput (40 cm diep) uitgegraven te worden. Wij denken graag met je mee en raden aan om de overtollige grond in bigbags te verzamelen die wij, indien gewenst, bij plaatsing van het tuinkantoor met de kraan naar de straatzijde kunnen verplaatsen. Je draagt vervolgens weer zorg voor de afvoer van de bigbags. Dit voorkomt dat jij of jouw hovenier met een kruiwagen al het zand naar de voorzijde van het huis dient te verplaatsen. Wanneer er een sondering beschikbaar is kunnen we deze post uitsluiten. Wanneer er geen sondering aanwezig is zullen wij dit van tevoren aan je melden. Prijs op aanvraag.

Daarnaast moeten er ook wat vereiste voorzieningen aanwezig zijn van het huis tot het tuinkantoor. Lees hier meer over de voorbereidingen die verzorgt dienen te worden.

Informatie aanvragen Showroom bezichtigen

Condities

De hoogste kwaliteit en service, daar gaan wij voor bij The Great Outdoors. Wij communiceren graag zo transparant mogelijk met onze klanten en maken een vooraf een vaste prijsafspraak. Hieronder vind je meer informatie over onze afspraken. Ben je benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Klik dan hier.

Levering

Na ontvangst van de getekende offerte en aanbetaling wordt het tuinkantoor binnen 8-10 werkweken geleverd. Hierbij zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Wanneer de planning in het geding komt door vertraging van onze toeleveranciers brengen wij je hiervan tijdig op de hoogte. Het tuinkantoor wordt binnen 1 werkdag geplaatst en opgeleverd conform de afspraken in de offerte.

Meer weten? Lees al onze condities hier

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Bomvol inspiratie voor jouw buitenruimte.

  Geïnspireerd? Let's talk!

  In verband met het coronavirus voeren we eerste gesprekken via (video)calls.

  What's On Your Mind?

  Heb je een vraag of wil je onze showroom komen bezichtigen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier, wij komen zo snel mogelijk bij je terug.   Waarom The Great Outdoors?

   Kies je eigen design/maat
   Multifunctioneel
   In 1 dag geplaatst
   Vaste prijsafspraak
   Duurzaamheid & kwaliteit

   Edward
   Eigenaar