Wij bouwen onze tuinkantoren volgens de Nederlandse bouwregelgeving. Hierbij gebruiken we uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen, die een minimum aan onderhoud vereisen. Zomer of winter, wij garanderen dat je in elk seizoen comfortabel kunt genieten van je tuinkantoor!

Duurzaam geïsoleerd

Onze tuinkantoren hebben een hoge RC-waarde. De hoogte van de RC-waarde is belangrijk en bepalend voor de binnentemperatuur. Hoe hoger de waarde, hoe beter de constructie geïsoleerd is. Zo blijft het in de zomer koel en in de winter warm. Lees hier meer over onze isolatiewaarden. 

De fundering

We gebruiken twee verschillende funderingen voor de tuinkantoren . Een geïsoleerde betonfundering en een lichtgewicht, geïsoleerde fundering. Beide zijn van hoge kwaliteit en hebben een enorm lange levensduur. Wil je het tuinkantoor in de toekomst kunnen meenemen bij een verhuizing? Dan adviseren wij de lichtgewicht fundering die standaard is inbegrepen in de vanaf prijs.

Het dak

De dakconstructie van onze tuinkantoren is berekend om aan de bouwvoorschriften te voldoen. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief en zorgt samen voor een energiezuinig, lichtgewicht en sterk dak. De dakpaneelconstructie is vierkant wat resulteert in een vlak plafond.

Informatie aanvragen Showroom bezichtigen

Regenwater afvoer

Het regenwater wordt van het dak afgevoerd en komt via een regenpijp in de grond. Het dak loopt licht af richting de afvoer. De afvoer kan worden aangesloten op een bestaand afvoersysteem, maar deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Nadat het tuinkantoor is geplaatst zal de hovenier (of jijzelf) naderhand ca. een halve kubus stenen moeten plaatsen bij het afvoerpunt in de grond zodat het water kan wegvloeien.

Wanden

De muurconstructie van onze tuinkantoren is berekend om te voldoen aan de bouwvoorschriften. Het gebruikte materiaal is zowel isolerend als constructief, wat samen zorgt voor een energiezuinige, lichtgewicht en sterke schaal. De wanden zijn zowel binnen als buiten gesloten met 12mm watervast spaanplaat. Klaar voor afgewerkte wandproducten zowel binnen als buiten. Het materiaal houdt de warmte binnen zodat er geen energie verloren gaat. Bovendien is de binnentemperatuur altijd aangenaam, of het nu zomer of winter is.

Kozijn

Het tuinkantoor wordt standaard voorzien van een houten kozijn met 1 openslaande deur met een standaard kleur naar uw keuze. Qua type kozijnen kunt u kiezen uit openslaande deuren (met of zonder roedes), 2 of 4-delige schuifpui of aluminium kozijnen tegen meerprijs. Al onze houten deur- en raamkozijnen hebben het KOMO-Keurmerk. Dit geeft aan dat de kozijnen objectief getest zijn door onafhankelijke deskundigen en voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit.

De beglazing

Er zijn diverse mogelijkheden in de keuze voor het glas, zoals: Triple glas (HR+++), dubbel (HR++) glas, mat glas of glas met roeden. Standaard wordt het tuinkantoor geleverd met HR++ glas. In de zomer beschermt het HR ++ glas tegen de hitte en dempt het geluid van buitenaf.

Het beslag

Al onze houten ramen en deuren worden compleet geleverd inclusief beslag. Al het beslag wat wij toepassen is minimaal SKG** gecertificeerd en voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Binnenwanden en plafond

De binnenwanden en plafond zijn standaard afgewerkt met een decoratief wandpaneel waarbij diverse kleuren en stijlen mogelijk zijn. Wil je een gestucte of geschilderde afwerking, dan is dit tegen een meerprijs mogelijk. Voorwaarde is wel dat het tuinkantoor een betonnen fundering heeft.

De vloer

De vloeren in onze tuinkantoren zijn gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De decoratieve houtvezel vloer is waterbestendig gemaakt, uiteraard met producten uit de natuur. Hiervoor is hars gebruikt, in plaats van lijm. Het resultaat is een robuuste vloer, heel geschikt voor dagelijks gebruik. En dat waterbestendige komt goed van pas, als je per ongeluk een kopje koffie omgooit.

De tuinkantoren zijn multifunctioneel te gebruiken. Benieuwd naar hoe de constructie er uit ziet? Maak een afspraak in onze showroom en bekijk het zelf!

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Bomvol inspiratie voor jouw buitenruimte.

  Geïnspireerd? Let's talk!

  We komen graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

  What's On Your Mind?

  Heb je een vraag of wil je onze showroom komen bezichtigen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier, wij komen zo snel mogelijk bij je terug.   Waarom The Great Outdoors?

   Kies je eigen design/maat
   Multifunctioneel
   In 1 dag geplaatst
   Vaste prijsafspraak
   Duurzaamheid & kwaliteit

   Edward
   Eigenaar