FAQ

Heb ik een vergunning nodig?

Voor een tuinkantoor in je tuin heb je meestal geen vergunning nodig. Wat wel een bepalende factor kan zijn is de plaats in je tuin waar je het eiland wilt hebben. Kijk op Rijksoverheid en Omgevingsloket om te checken wat de mogelijkheden qua vergunning zijn. Door een Vergunningcheck te doen kun je controleren of je een vergunning nodig hebt. Vink bij het onderdeel ‘Werkzaamheden’ de optie ‘Bijbehorend bouwwerk bouwen’ aan. 

Kunnen er achteraf nog extra kosten bijkomen?

Bij The Great Outdoors vinden we transparantie en duidelijke communicatie enorm belangrijk. Voordat de tuinkantoor geplaatst gaat worden is de totaal prijs bij jou bekend. De totaal prijs kan na dit punt niet meer veranderen, er kunnen geen onverwachte kosten bij komen. Lees hier meer.

Waar moet een thuiswerkplek wettelijk aan voldoen?

Als werkgever ben je verplicht om te zorgen voor een gezonde en veilige werkplek voor je werknemers, ook als ze thuiswerken. De Arbowet stelt bepaalde eisen aan een (thuis)werkplek, onder andere ten aanzien van de hoeveelheid daglicht, bewegingsruimte en voorzieningen. Uiteraard voldoen de tuinkantoren van The Great Outdoors aan al deze wettelijke vereisten. Wil je meer weten over de relevante wet- en regelgeving? Bezoek dan advocatenkantoor Penrose.

Wat is RC waarde? (Hoe weet ik dat de ruimte goed geïsoleerd is)

RC-waarde komt vaak naar voren als we het hebben over het isoleren van woningen, bedrijfspanden en kantoren. Een ander woord voor RC-waarde is warmteweerstand. De isolatiewaarde van een bepaald materiaal wordt aangeduid met RC. De R-waarde geeft de resistance (weerstand) aan en de C staat voor constructie. Het zegt iets over de warmteweerstand van de complete constructie. Er kan worden gezegd: hoe hoger de RC-waarde hoe beter een woning thermisch geïsoleerd is.

Hoe groot mag mijn eiland maximaal zijn?

We hebben ​tuinkantoren​ met een oppervlakte van 4 m2 tot ongeveer 24 m2 (maximale omtrek van 4 x 6 meter). Tot een breedte van 3,49 meter kunnen we de tuinkantoren​ standaard vervoeren. Voor bredere afmetingen moet er speciaal transport worden geregeld.

Werken jullie met een vaste prijsafspraak?

Ja, wij maken voordat wij het eiland bij je plaatsen een vaste prijsafspraak. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. Lees hier meer. 

Hoe wordt het tuinkantoor geventileerd?

Je kunt kiezen voor glas met een ventilatie rooster. Maar natuurlijk kun je ook gewoon de deur/raam openzetten voor frisse lucht.

Hoelang gaat de fundering mee?

We gebruiken 2 verschillende funderingen. Een betonfundering en een lichtgewicht, geïsoleerde fundering. Beide zijn ​van hoge kwaliteit en hebben een enorm lange levensduur. Wil je het tuinkantoor​ in de toekomst met je mee kunnen nemen? Dan adviseren wij de lichtgewicht fundering.

Hebben jullie prijslijsten?

Aangezien we de optie bieden om je tuinkantoor te customizen communiceren we op de website en in de brochure enkel de vanaf prijzen. Neem contact met ons op om jouw persoonlijke wensen te bespreken.

Kan ik een architect eerst laten tekenen of renderen voor mijn eiland op maat?

Het is niet verplicht, maar we kunnen wel voor een bouwkundige tekening en / of render zorgen.

  • Bouwtekening € 500 incl BTW (€ 250 afgeprijsd van eindfactuur)
  • 1 rendor en 1 revisie € 350 incl BTW
Zijn transport en kraan inbegrepen in de vanaf prijs?

Wij coördineren en plannen het transport en de kraan. Prijs is afhankelijk van adres, bereikbaarheid, ligging in de tuin (afstand) en het gewicht van het eiland en is dus niet inbegrepen in de vanaf prijs. Een indicatie voor het leveren en plaatsen van de standaard Matakana tot 30 meter diep vanaf de straatkant is ongeveer € 1.100, – incl BTW.

Waarom is een betonnen fundering duurder?

Materiaal

  • Beton kost meer dan hout per m2, een betonnen fundering voor de Matakana is bijvoorbeeld € 3.900 euro incl BTW

Extras

  • Voor locatie kan eventueel een sonderingssrapport nodig zijn, dit begint vanaf € 1.150 incl BTW afhankelijk van locatie en bereikbaarheid
  • Palen (o.b.v. Matakana) 4 palen nodig € 100 incl BTW per meter en diepte is afhankelijk van sonderingsrapport (bijv. Gemeente Haarlem diepte 5m = € 2.000 incl BTW)
  • Extra kraankosten; bijvoorbeeld het leveren van een Matakana met betonnen fundering tot 30m diep vanaf straatkant € 2.400, – incl BTW
Zijn er extra kosten als ik niet kies voor het standaard formaat model?
  • CAD tekeningen kosten afwijkend model € 480 incl BTW
  • CAD-tekeningen bij gebruik van betonnen fundering afwijkend formaat € 360 incl BTW
  • Extra materiaalkosten op basis van uiteindelijke maat
  • Indien de breedte groter is dan 3,49 meter, speciale transportvergunning (convoi exceptionnel)

Noot: Alle vermelde prijzen zijn een indicatie en inclusief BTW.