Specificaties Entertainment eilanden

We bouwen onze Entertainment eilanden uiteraard volgens de Nederlandse bouwregelgeving. Hierbij gebruiken we uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen, die een minimum aan onderhoud vereisen.

De fundering

Wij leveren het product met een ca. 120 mm dikke betonnen fundering die op voorgeplaatste schroefpalen wordt geplaatst. De schroefpalen worden geplaatst met het benodigde aantal, afhankelijk van de grondsoort en de grootte van de basis van het entertainment eiland.

De structuur

De eilanden zijn gemaakt van Europees eiken. Onze leveranciers werken met een door ons aangeleverde tekening waarin de standaard of uw uiteindelijke afmetingen zijn opgenomen. Dit wordt vervolgens geplaatst via een CNCC-machineproces, waardoor de hoogste kwaliteit van nauwkeurig snijden en schrijnwerk wordt gegarandeerd. Op zijn beurt is het hoge niveau van de eiken afwerking per element visueel aantrekkelijk bij dit proces vanwege de machinaal geschaafde afwerking.

Het dak

De dakconstructie van onze entertainment eilanden is berekend op constructieve voorschriften. Het is afgewerkt met universele waterdichte Europol-lagen en een daklijst in zink of zwart aluminium.

Regenwater afvoer

Het regenwater wordt van het dak afgevoerd en komt via een regenpijp in de grond. Het dak loopt licht af richting de afvoer. De afvoer kan worden aangesloten op een bestaand afvoersysteem, maar deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Nadat het eiland is geplaatst zal de tuinman (of uzelf) naderhand ca. een halve kubus stenen moeten plaatsen bij het afvoerpunt in de grond zodat het water kan wegvloeien.

Wanden

De gesloten wanden van onze entertainment eilanden kunnen gepersonaliseerd worden in verschillende buitenbekleding opties.

Aluminium met poedercoating

Voor de desbetreffende eilanden wordt de beglazing (veiligheidsglas) geleverd met aluminium kozijnen waarvan is bewezen dat ze bestand zijn tegen alles weersomstandigheden buiten. De kozijnen kunnen worden gepoedercoat in de kleur naar keuze.

Elektra/installatie

Het ​eiland​ wordt standaard geleverd met 3 aansluitingen voor verlichting.  4 stopcontacten en 1 buitenverlichting met schakelaar. Op verzoek kunnen we deze voorzieningen tegen een meerprijs uitbreiden. Alle nutsvoorzieningen van het huis naar het ​eiland​ vallen buiten onze service.

De vloer

De fundering wordt voltooid met modern gepolijst beton. De toplaag is glad afgewerkt, maar de natuurlijke betoneigenschappen blijven behouden.

Voorbereidend werk

Grondwerk

U dient rekening te houden met het volgende. Om de fundering te realiseren dient de bouwput uitgegraven te worden. Wij denken graag met u mee en raden aan om de overtollige grond in bigbags te verzamelen die wij, indien gewenst,  bij plaatsing van het eiland met de kraan naar de straatzijde kunnen verplaatsen. U draagt vervolgens weer zorg voor de afvoer van de bigbags. Dit voorkomt dat u of uw hovenier met een kruiwagen al het zand naar de voorzijde van uw huis dient te verplaatsen. Wanneer er een sondering beschikbaar is kunnen we deze post uitsluiten. Wanneer er geen sondering aanwezig is zullen wij dit van tevoren aan u melden. Prijs op aanvraag.

Schroefpalen

De schroeffundering die we gebruiken betreft een hoogwaardig product. De schroeffundering zelf draagt uiteindelijk de belasting. Hierdoor is er geen beton nodig. Dit bespaart tijd, geld en is minder belastend in het aanbrengen. Na de montage kan de schroeffundering direct worden belast. De hoge kwaliteitsstandaard van de schroeffundering in zowel de montage als ook het materiaal zorgen voor een onderhoudsvrije fundatie. De levensduur ligt tussen ca. 50 tot 100 jaar.

Elektra

U moet ervoor zorgen dat de vereiste voorzieningen aanwezig zijn van het huis tot het eiland. Wij zorgen voor de electra binnen het eiland. Wanneer het eiland door ons is geplaatst zorgen wij voor de aansluitingen zodat uw eiland plug & play gereed is.

Vergunning

Voor een ​eiland​ in je tuin heb je meestal geen vergunning nodig. Wat wel een bepalende factor kan zijn, is de plaats in je tuin waar je het eiland wilt hebben. Kijk opRijksoverheid​ en ​Omgevingsloket​ om te checken wat de mogelijkheden qua vergunning zijn.

Algemeen

Detailtekeningen

Indien u geen standaard eiland afneemt, kunnen wij op aanvraag een detailtekening voor u maken  die ter goedkeuring naar u gestuurd zal worden. U kunt hierin 1 x gratis een wijziging in aanbrengen. Wij geven van te voren de kosten hiervoor door.

Levering

Na ontvangst van de getekende offerte en aanbetaling wordt het eiland binnen acht werkweken geleverd. Hierbij zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Wanneer de planning in het geding komt door vertraging van onze toeleveranciers brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. Het eiland wordt binnen 1 werkdag geplaatst en opgeleverd conform de afspraken in de offerte.

Betalingscondities

 • 50%: na akkoord op de offerte en voordat de materialen worden besteld
 • 45%: 2 weken voor de leveringsdatum
 • 5% op de dag van levering

Extra’s

Steel cucine

Stijlvol, functioneel en robuust: de keukenelementen van Steel Cucine zijn volledig vervaardigd uit roestvrijstaal en overtreffen al je verwachtingen!

Kamado Joe

De Kamado is een onovertroffen alleskunner. Ga op een culinaire wereldreis vol natuurlijke, volle aroma’s en ontdek hoe leuk buiten koken kan zijn.

Heatstrip

De energiebesparende oplossing voor effectieve verwarming van terrassen. Het mooie ontwerp maakt Heatstrip terrasverwarmers uniek.

Sonos

Geniet van gedetailleerd geluid in de tuin of op het terras met buitenspeakers. Deze luidsprekers zijn gebouwd om vocht, water, hitte, UV-stralen en vriestemperaturen te weerstaan.

HomeFires Braai

De Zuid-Afrikaanse HomeFires Braai is de perfecte combinatie van een buitenkeuken en open haard. Warmte en heerlijke maaltijden zijn gegarandeerd.

Ofyr

De OFYR is ontworpen om schoonheid, warmte en stijl aan te brengen in de tuin of op het terras.

Green Egg

De Big Green Egg is een populaire kamado BBQ van het allerbeste keramiek. Roken, braden, stomen, bakken of grillen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beefeater

Met het functionele, stijlvolle en duurzame ontwerp zullen BeefEater barbecues elke buitenomgeving aanvullen en elke keer weer een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Bomvol inspiratie voor jouw buitenruimte.

  Geïnspireerd? Let's talk!

  We komen graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

  What's On Your Mind?

  Heb je een vraag of wil je onze showroom komen bezichtigen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier, wij komen zo snel mogelijk bij je terug.   Waarom The Great Outdoors?

   Kies je eigen design/maat
   Multifunctioneel
   In 1 dag geplaatst
   Vaste prijsafspraak
   Duurzaamheid & kwaliteit

   Edward
   Eigenaar